Θεσσαλονίκη: Δίωξη για τρία κακουργήματα στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 41χρονης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 15:22 Θεσσαλονίκη: Δίωξη για τρία κακουργήματα στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 41χρονης

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση γυναικοκτονίας στη Θεσσαλονίκη.

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 41 ετών εγκύου, η σορός της οποίας βρέθηκε χθες το απόγευμα σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, επτά 24ωρα μετά την εξαφάνισή της.

Ως δράστες κρατούνται ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, που σύμφωνα με την απαγγελθείσα ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δίωξη για τρία κακουργήματα στον σύντροφο της 41χρονης και τον φίλο του

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί στην εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον 4ο τακτικό ανακριτή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης. Αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Συγκλονίζει η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας η σορός της άτυχης εγκύου βρέθηκε ότι φέρει τραύμα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων, τρία χτυπήματα με μαχαίρι κουζίνας, που προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με τις Αρχές στο έγκλημα εμπλέκονται και οι δύο άνδρες που βρίσκονται σε χέρια της ΕΛΑΣ., ο 39χρονος σύντροφος της και ο 34χρονος φίλος του. Τη δολοφονία φαίνεται ότι είχαν από κοινού σχεδιάσει. Ο 39χρονος παραδέχθηκε προφορικά την εμπλοκή του μετά τον εντοπισμό της σορού και καθώς τα στοιχεία ήταν συντριπτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι την τραυμάτισε ο φίλος του και την αποτελείωσε εκείνος. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους δύο άνδρες να σχεδίαζαν να σκηνοθετήσουν ληστεία για να της πάρουν χρήματα, καθώς πίστευαν ότι κάπου τα έκρυβε

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση