ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0: Μίλησε η παράδοση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 08:08 ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0: Μίλησε η παράδοση

Τα χρειάστηκε ο Δικέφαλος απέναντι σε μια Λαμία που πίεσε στο τέλος για την ισοφάριση…

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε η Λαμία στην Τούμπα απέναντι στον κακό της δαίμονα ΠΑΟΚ και ηττήθηκε για την 4η αγωνιστική με σκορ 1-0.

Ο Δικέφαλος πάντως διατήρησε με μεγάλη δυσκολία το απόλυτο σε σύνολο 11 αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα απέναντι στους κυανόλευκους.

Το τελικό 1-0 αφήνει μια πικρία στους φιλοξενούμενους που μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί μπροστά στην εστία του Κοτάρσκι, είχαν όμως διαστήματα που "βραχυκύκλωσαν" το μεγάλο τους αντίπαλο που βρήκε το τρίποντο από μια στημένη φάση, ενώ έκανε ότι μπορούσε στο τέλος για να μην παιχτεί ποδόσφαιρο. Είχαμε μάλιστα και την επίθεση του βοηθού του Λουτσέσκου στον Σιμόν με τον διαιτητή Τσαγκαράκη να τιμωρεί τελικά τον ποδοσφαιριστή της Λαμίας!!!

Το σύστημα

4-2-3-1 το σύστημα της Λαμίας, που ουσιαστικά ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα 4-4-1-1, ειδικά στο πρώτο μέρος όταν οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη κατοχή.

Στα δοκάρια ο Σαράνοφ κεντρικό δίδυμο οι Αντέτζο και Κορνέζος, στα άκρα Σιμόν και Γκοράνοβ, αμυντικά χαφ οι Τζανδάρης και Μπεχαράνο, στο κέντρο Ντε Βινσέντι με Σλίβκα και Τσιλούλη και μπροστά ο Μανούσος.

Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν υποδειγματικά στο πρώτο μέρος και θα μπορούσαν ακόμη και να είχαν προηγηθεί στο σκορ σε κάποιες από τις αντεπιθέσεις ειδικά με τον Τσιλούλη, ο οποίος μαζί με το Σιμόν έκαναν και πάλι τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Δεν έλειψαν ωστόσο τα αχρείαστα λάθη σαν κι αυτά που έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να κερδίσει απανωτά κόρνερ, σε ένα από τα οποία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 43’.

Φυσιολογικές οι διορθωτικές κινήσεις από τον Ιταλό τεχνικό της Λαμίας στην επανάληψη, με τον Μποάκι στη θέση του μαχητικού Μανούσου (είχε και κάρτα) και του Ασκόφσκι στη θέση του Ντε Βινσέντι.  Από την άλλη απόδειξη της μέτριας εικόνας των γηπεδούχων, οι τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 62’ από τον Λουτσέσκου,που μέχρι το 75’ είχε κάνει και τις 5 αλλαγές.

Οι καλύτερες στιγμές

Στο 4' ο Μανούσος έδωσε εξαιρετικά για τον Τσιλούλη ο οποίος από καλή θέση, υπό πίεση όμω,ς σούταρε για να σώσει ο Κοτάρσκι.

Πρώτη φάση και ουσιαστικά τελική για τον ΠΑΟΚ στο 13΄ με ένα καλό μακρινό σουτ του Βιερίνια, που έφυγε άουτ κοντά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ που ήλεγχε την πορεία της. Στο διάστημα 18’-19’ γρήγορες αντεπιθέσεις της Λαμίας με τον Τσιλούλη έφεραν ένα απειλητικό δίλεπτο στην περιοχή του Κοτάρσκι, χωρίς τελικά να γίνει η μεγάλη φάση.

Στο 23' η καλύτερη φάση των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος - εκτός του γκολ - όταν ο Σαράνοφ βγήκε γρήγορα και σταμάτησε τον Νάρεϊ που γινόταν επικίνδυνος για την εστία του.

Στο επόμενο λεπτό η Λαμία φώναξε για πέναλτυ σε προβολή  του Κουλιεράκη στο ύψος του κεφαλιού του Μανούσου χωρίς διαιτητής και VAR να υποδείξουν κάτι.

Στο 30’ νέα φαρμακερή αντεπίθεση της Λαμίας με τον Τσιλούλη να αφήνει στο Σλίβκα, η μπάλα όμως τον «ξεγέλασε» και έδιωξε ο Ντάντας.

Στο επόμενο λεπτό ο Πορτογάλος του ΠΑΟΚ πήγε για σέντρα, την μπάλα την βρήκε ο Σαράνοφ και εκείνη  αφού χτύπησε στο δοκάρι έφυγε κόρνερ! Μια φάση που φαίνεται ότι τη δημιούργησε ο αέρας που στο πρώτο μέρος ευνοούσε το Δικέφαλο. Ο Σαράνοφ που μπλόκαρε στο 32’ σταθερά την μπάλα σε φάση διαρκείας του ΠΑΟΚ.

Στο 37’ ο Κοτάρσκι μπλόκαρε το πλασαριστό σουτ του Σιμόν. Δυστυχώς για τη Λαμία στο πιο κακό χρονικό σημείο μετά από μια σειρά από αχρείαστα κόρνερ, ήρθε στο 43’ ο Κούρτιτς με ανάποδη κεφαλιά να λύσει το «γόρδιο δεσμό» για τους γηπεδούχους σκοράροντας με ωραία προσπάθεια. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Νάρει και φέρει σημαντική ευθύνη ο Σλίβκα που έχασε εντελώς το μαρκάρισμα του σκόρερ.

Η επανάληψη ξεκίνησε για τις δύο ομάδες με τα ίδια πρόσωπα, με το Φέστα να επιχειρεί τις πρώτες του αλλαγές στο 58’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα άλλαξε πρόσωπα και ο Λουτσέσκου.

Πλέον στην κορυφή πήγε ο Μποάκι γαι τη Λαμία, ενώ λίγα λεπτά αργότερα δίπλα του ήρθε ο Μαρμεντίνι που αντικατέστησε τον εξαιρετικά δραστήριο Τσιλούλη. Στα χαφ προστέθηκε ο Ασκόφσκι στη θέση του, εκτός παιχνιδιού, Ντε Βινσέντι. Κάπως αργά ήρθε στην επίθεση και ο Γιακουμάκης, με τον Ιταλό τεχνικό να ρισκάρει ουσιαστικά με τρεις επιθετικούς μετά το 83’.

Η πρώτη φάση πάντως στην επανάληψη ήταν στο 65’ για τη Λαμία μετά από κόρνερ και προσπάθεια του Τζανδάρη που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Το παιχνίδι γενικά έγινε πιο αργό στο β’ ημίχρονο με τη Λαμία να έχει περισσότερες ευθύνες για να κάνει παιχνίδι, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που απλά ψάχνονταν! Κάποιες φιλότιμες προσπάθειες του Νάρει και του Τόμας δεν έφεραν το δεύτερο γκολ (σουτ εκτός εστίας) που θα τους «κλείδωνε» τη νίκη και η Λαμία συνέχισε να ελπίζει.

Μάλιστα στο τελευταίο 5λεπτο όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν πίσω από την μπάλα, ενώ υπήρξαν και κάμποσες σκόπιμες καθυστερήσεις που ανάγκασαν τον Τσαγακράκη να δείξει 5 λεπτά καθυστερήσεων.

Επιπλέον στο 92’ είχαμε επίθεση σε παίκτη της Λαμίας όταν ο Σιμόν εμποδίστηκε να εκτελέσει πλάγιο και δέχτηκε σπρωξιά από τον ίδιο τον βοηθό του Λουτσέσκου! Απίστευτα πράγματα!

Απίστευτο και το γεγονός ότι ο Τσαγκαράκης είδε μόνο τη βιασύνη του Σιμόν και τον τιμώρησε με κάρτα ενώ ο κύριος που ήρθε από τον πάγκο για «αμερικάνικο ποδόσφαιρο» παρέμεινε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο!

Στο 100’ ο Κοτάρσκι βγήκε και μπλόκαρε προ του Μποάκι και οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να τελειώσουν εκεί το παιχνίδι. Έγινε μάλιστα και αλλαγή και έπαιξε για μερικά δευτερόλεπτα τερματοφύλακας ο Σβαμπ. Ο επιθετικός της Λαμίας με παρέμβαση του VAR αποβλήθηκε, ενώ φάνηκε ότι δεν είχε πρόθεση φυσικά να χτυπήσει τον αντίπαλό του που έπεσε με αυτοθυσία στην μπάλα για να σώσει την εστία του.

Τα χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ αλλά πήρε αυτό που ήθελε σε αντίθεση με τη Λαμία που έμεινε με τις εντυπώσεις τουλάχιστον σε κέντρο και άμυνα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιερίνια (77’ Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (71’ Σβαμπ), Ντάγκλας (62’ Σοάρες), Νάρει, Μπίσεσβαρ (62’ Ζίβκοβιτς Α.), Ολιβέιρα (62’ Τόμας)

Στον πάγκο, Ζίβκοβιτς Ζ., Κάργας, Κουαλιάτα, Κωνσταντέλιας

ΠΑΣ Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Μανούσος (58’ Μποάκι), Ντε Βινσέντι (58’ Ασκόφσκι), Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο (83’ Γιακουμάκης), Γκοράνοβ, Τσιλούλης (68’ Μαρμεντίνι), Κορνέζος

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπάμπης, Μπενίτεζ.

Διαιτητές: Πέτρος Τσαγκαράκης, Σπυρίδων Βασιλόπουλος, Άγγελος Κολλιάκος

4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης

VAR: Στ. Κουμπαράκης (Κυκλάδες)

AVAR: Μ. Παπαδάκης (Ηράκλειο)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση